Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Собственици на малки горски имоти са подали 1124 заявления за изкупуването им

Отделените средства от държавните горски предприятия в третата кампания са в размер на 2 млн. лева

Собственици на малки горски имоти са подали 1124 заявления за изкупуването им

Снимка: Pixabay

1124 заявления от физически лица, собственици на малки имоти в горски територии, са подадени до държавните горски предприятия за закупуване на горите им.

Още по темата

Това се случи в рамките на третата кампания за закупуване на горски имоти, която започна през февруари и подаването на заявления приключи на 7 май, съобщи земеделското миниистерство.

Основната й цел е по-добра и системна грижа за поддържането на горски територии, чиито собственици нямат възможност да стопанисват имотите си.

Най-голям брой заявления за закупуване са подадени до Северозападно държавно предприятие – Враца– 329, следвано от Югозападно държавно предприятие - Благоевград с 235.

143 са заявленията към Южноцентрално държавно предприятие – Смолян и 130 към Северно централно държавно предприятие - Габрово. 236 са заявленията до Югоизточно държавно предприятие – Сливен и 51 – до Североизточно държавно предприятие - Шумен.

Отделените средства от държавните предприятия за изкупуването на имотите са в размер на 2 млн. лв.

От земеделското министерство напомнят, че процедурата за представяне на документи беше облекчена, както с оглед пандемичната обстановка, така и с цел намаляване на финансовата и административна тежест.

Предвиден е двумесечен срок за разглеждане на документите и изготвянето на оценките на имотите от правоспособни оценители, след което ще се пристъпи към финализиране на сделките със собствениците, заявили желание да предоставят имотите си за закупуване от държавните предприятия.

През предходните две кампании, проведени през 2016 и 2020 г., бяха финализирани сделки за закупуване на 459 имота с обща площ 2819 дка на стойност 1,735 млн. лв.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от България
Регионалният министър: Алепу е огледало на държавата